Дефектни лаптопи в Техномаркет, Технополис, Метро и други вериги магазини

Дефектни лаптопи в Техномаркет, Технополис и други вериги магазини? Ако закупите дефектен лаптоп на частно лице от голяма верига магазини като Техномаркет, Технополис или друга и Вашият нов лаптоп се окаже дефектен, ще можете да го върнете срещу касова бележка във всеки един от магазините на веригата, а не непремено мястото от който е бил закупен. 

Това предвиждат промените през 2014 в Закона за защита на потребителите, които парламентарната комисия по икономика прие вчера на първо четене. 

Сега, ако искаме да върнем покупка, изделие за ремонт или подмяна, трябва да я отнесем точно в обекта, който е издал касовата бележка и гаранционната карта. Това означава, че ако сме си купили ютия, рокля или лаптоп по време на лятната ваканция и се наложи да направим рекламация, трябва да пътуваме отново до морето. 

Според него разкарването е проблем и за хора, пазарували в друг град, но и за тези, които трябва да прекосят цял град или няколко квартала, за да върнат негодното изделие.

Напомняме, че Закона за защита на потребителите се отнася единствено за покупка направена от частно лице. Ако вие сте закупили своят нов лаптоп с фактура на фирма попадате под Закона за Задълженията и Договорите (ЗЗД). Междуфирмените взаимоотношения не са обект на защита от Комисията за Защита на Потребителите. 

Една особеност е, че покупките от верига магазини Метро са само от името на фирма и реално не попадат под закрилата на Закона за защита на потребителите и не са обект на разследване от Комисията за Защита на потребителите. 
Избрани сайтове защита

Най-нови обяви

  • Продавам дипломи
    Изработвам напълно истински и изрядни дипломи. Всички бланки са оригинални и се

  • Счетоводна Кантора Терзиев и Ко
    Счетоводни услуги София, ул.Враня №32. Комплексно счетоводно обслужване на вашат

  • Ходжа Дениз - известния ясновидец и екстрасенс - 088
    Ходжа Дениз - известния ясновидец и екстрасенс - 0887 393 284 - събиране на р